Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 15 januari 2021

Korttidstillsyn

Korttidstillsynen på Valdemarsro gymnasium erbjuder en avkopplande och aktiv fritid i trygg miljö med goda vuxenförebilder. Den främjar social gemenskap samt ger fysisk och psykisk stimulans.

Det finns korttidstillsyn på skolans och insatsen är kostnadsfri. Vi arbetar för att din fritid ska bli så varierad och rolig som möjligt med olika aktiviteter både i och utanför verksamheten.

Korttidstillsynen på Valdemarsro gymnasium arbetar utifrån
tre centrala begrepp:

  • Delaktighet
  • självbestämmande och inflytande
  • kontinuitet och helhetssyn

Du kan vara på korttidstillsyn hos oss före skoldagen börjar och efter den har slutat. Ni är också välkomna under lovdagar, studiedagar och längre lov.

Vi har öppet 06.30–17.00, måndag till fredag.

Det finns dagliga aktiviteter som du kan välja på som till exempel basket, fotboll, pyssel, tv-spel, uppträde, disco med mera.

På fredagar har vi något som vi kallar ”Ungdomens fredag” där får du tillsammans med personal planera en aktivitet för alla ungdomar på korttidstillsynen.

Utflykter och aktiviteter utanför kan vara allt från att åka buss till stan, spela bowling, grilla på Bulltofta, åka till stranden och mycket annat som ungdomarna önskar.


Ansökan

För att få insatsen korttidstillsyn så behövs ett LSS-beslut från en LSS-handläggare och för att vi ska upprätta en verksamhet för er ungdom så behöver vi en kopia på beslutet.

Önskar er ungdom korttidstillsyn när de börjar på gymnasiet i höst, ber vi er ta kontakt med Therese Neldeborn, Sektionschef, 0729-81 99 43, therese.neldeborn@malmo.se.

Vi arbetar för din rätt till ett socialt sammanhang med kompisar och en rolig och meningsfull fritid.

"Fantasi är viktigare än kunskap. Kunskap är begränsad till det vi redan vet och förstår, medan fantasin omfattar hela världen och allt som vi överhuvudtaget kommer att kunna veta eller förstå." (Albert Einstein)

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Frasse Franzén & Freddy Billqvist