Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 05 mars 2018

Korttidstillsyn

Det finns korttidstillsyn på två av skolans enheter: Valdemarsro och Fosie Farm. Insatsen är kostnadsfri.

Vi arbetar för att din fritid ska bli så varierad och rolig som möjligt med olika aktiviteter både i och utanför verksamheten.

Du kan vara på korttidstillsyn hos oss före skoldagen börjar och efter den har slutat. Ni är också välkomna under lovdagar, studiedagar och längre lov.

Vi har öppet 06.30–17.00, måndag till fredag.

Det finns dagliga aktiviteter som du kan välja på som till exempel basket, fotboll, pyssel, tv-spel, uppträde, disco med mera.

På fredagar har vi något som vi kallar ”Ungdomens fredag” där får du tillsammans med personal planera en aktivitet för alla ungdomar på korttidstillsynen.

Utflykter och aktiviteter utanför kan vara allt från att åka buss till stan, spela bowling, grilla på Bulltofta, åka till stranden och mycket annat som ungdomarna önskar.

Vi arbetar för din rätt till ett socialt sammanhang med kompisar och en rolig och meningsfull fritid.

För att kunna vara med behövs ett beslut från en LSS-handläggare om Korttidstillsyn 9§7.

Läs mer om Korttidstillsyn 9:7 § LSS.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

"Fantasi är viktigare än kunskap. Kunskap är begränsad till det vi redan vet och förstår, medan fantasin omfattar hela världen och allt som vi överhuvudtaget kommer att kunna veta eller förstå." (Albert Einstein)

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Frasse Franzén & Freddy Billqvist