Uppdaterad: 05 mars 2018

Så arbetar vi

Vi är en personaltät verksamhet där det arbetar lärare, specialpedagoger, speciallärare, förstelärare, barnskötare, utvecklingspedagoger, elevassistenter med flera för att skapa en god lärmiljö för dig och dina skolkamrater.

Inom verksamheten finns elevhälsa med skolsköterska, studie- och yrkesvägledare, specialpedagoger och kurator.

Vår utgångspunkt är att du lär dig tillsammans med andra och du ska få förutsättningar hos oss att utvecklas så långt som det är möjligt.

Under din skoltid vill vi att du ska vara delaktig och bli så självständig som möjligt. Vi utgår från dina förutsättningar, styrkor och möjligheter.

Verksamheten ger stöd och utmaning i lärandet som uppmuntrar till egna val för att du själv ska få inflytande över din vardag.Din och övriga elevers olikheter ger oss drivkraft och fokus att skapa en stimulerande skoldag. Vi utvärderar ständigt vårt arbete för att det ska bli så bra som möjligt för dig i skolan.

Utöver grundkompetens inom utvecklingsstörning har vi på Valdemarsro gymnasium flera spetskompetenser:

• AKK (alternativ och kompletterande kommunikation)
  • autism-spektrum
  • rörelseförmåga
  • estetisk verksamhet
  • hem- och konsumentkunskap
  • IKT (informations- och kommunikationsteknik)
  • pedagogiskt förhållningssätt inom LSS

Det finns korttidstillsyn på två av skolans enheter: Valdemarsro och Fosie Farm. Insatsen är kostnadsfri.

Läs mer om vår korttidstillsyn.

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Freddy Billqvist