Uppdaterad: 05 mars 2018

Om oss

Valdemarsro gymnasium är en gymnasiesärskola. Vi vill vara en förebild när det gäller att skapa en tillgänglig lärmiljö som skapar förutsättningar för lärande och utveckling för alla våra elever.

Hos oss läser du i små undervisningsgrupper och undervisningen läggs upp efter dina önskemål, förutsättningar och behov.

Här kan du arbeta med bild, keramik, trä/metall och textilslöjd. På skolan finns också lektioner i musik, rytmik, dans och teater.

Under din tid hos oss har du flera perioder av praktik för att du ska kunna bestämma din framtida sysselsättning. Vi förbereder dig helt enkelt för ett meningsfullt vuxenliv när det gäller arbete, boende och fritid.

Fosie farm har elever på det nationella programmet för skog, mark och djur. Verksamheten är belägen i ett naturskönt område på Lindängen, adressen är Agnesfridsvägen 220.

Det finns mycket grönområden och promenadstråk i närheten. Promenadavstånd till Katrinetorp och Lindängelunds rekreationsområde. Det finns goda bussförbindelser och vi har tillgång till minibuss.

Villan, som är en del av Fosie farm, är en verksamhet som riktar sig till elever med autism och utvecklingsstörning. Hos oss är vi ett begränsat antal vuxna, i en lugn miljö med så få störande element som möjligt. Vår undervisningsmiljö är strukturerad och visuellt tydlig.

Vi arbetar efter ett pedagogiskt arbetssätt för personer med autism. Elevernas hjälpmedel är bland annat individuella dag- och veckoschema, enskilda arbetsplatser, en miljö som tydligt visar vilka aktiviteter som sker var. Dagarna präglas av många aktiviteter inom området vardagsfärdigheter och tar sikte på att lära för livet.

Det finns korttidstillsyn på två av skolans enheter: Valdemarsro och Fosie Farm. Insatsen är kostnadsfri.

Läs mer om vår korttidstillsyn.

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Freddy Billqvist & Camilo Pozo